Siirry sisältöön

Mikä eRallycross?

Turun ammattikorkeakoulun eRallyCross-autoprojekti, jossa rakennetaan sähkö-rallycross-auto kumppanuussopimuksella Valmet Automotiven kanssa.

Käyttöautosta sähkökäyttöiseksi ratakilpuriksi

Projekti on käynnistynyt loppuvuodesta 2017, ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2019 aikana. Auton aihiona toimii Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla vuonna 2014 valmistettu Mercedes-Benz A. Auto puretaan täysin osiin, vanhat osat kierrätetään asianmukaisesti. Turku AMK:n opiskelijat suunnittelevat, luovat ja rakentavat aihiosta täysiverisen rallycross-auton, jonka voimanlähteenä toimii sähkömoottorit. Perinteistä polttomoottoritekniikkaa ei autosta siis löydy.

Yhteistyöstä

eRallycross on monen yhteistyökumppanin, sekä Turun Ammattikorkeakoulun yhteistyöprojekti, jonka tarkoituksena konkretisoida keskeisimmät osaamis- ja tutkimustarpeet autotehtaan kanssa. Auto toimii samalla myös oppimis- ja tutkimusalustana muunmuassa muotoilun, markkinoinnin, ajodynamiikan ja elektroniikan saralla. Projektin tavoitteena on opiskelijoiden osaamisen ja TKI-toiminnan lisääminen, myös tekniikan koulutuksen vetovoiman kasvattaminen, jotta alalle saataisiin tulevaisuudessa lisää teollisuuden kaipaamaa osaavaa työvoimaa.

Lisätietoja projektista:

Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Ari Putkonen, ari.putkonen@turkuamk.fi, puh. 050 598 5815