Siirry sisältöön

3DTech Oy ja Turun AMK yhteistyöhön rallycross-sähköauton rakentamisessa

3D-tulostusteknologiaan erikoistunut 3DTech Oy ja Turun AMK ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa suunnitellaan ja tulostetaan komponentteja sähkökäyttöiseen rallycross-autoon. Sähköautoprojekti on uusi tutkimus- ja oppimisympäristö, jonka kautta halutaan olla mukana nopeasti kehittyvällä sähköautotekniikan alalla.

Varsinaissuomalainen teknologiayritys 3DTech Oy tuottaa sähköautoon 3D-tulostettuja komponentteja sekä testaa uusia ajoneuvoteollisuuden tarpeisiin soveltuvia tulostusteknologioita. Yhteistyöhön kuuluu myös tuoda opiskelijoiden käyttöön uusin tietämys 3D-tulostuksen mahdollisuuksista.

3DTech Oy on 3D-tulostukseen ja siihen liittyviin ratkaisuihin sekä teknologian kehittämiseen erikoistunut yritys, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat 3D-tulostus, 3D-skannaus sekä 3D-suunnittelu ja sopimusvalmistus.

–    Tämä on hieno mahdollisuus yrityksellemme päästä mukaan moottoriurheilun maailmaan. Pääsemme testaamaan ja kehittämään omaa osaamistamme yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa täysin uudenlaisessa oppimisympäristössä, jossa lopputuotteen vaatimustaso on todella korkea. Alueellisesti tämä on meille myös tärkeä teollisuuden ala ja täydentää M3 (Motorsports, Marine ja Medical) kokonaisuuttamme loistavasti, kiteyttää Tomi Kalpio 3DTech Oy:stä.

Monipuolinen oppimisprojekti

Sähkö hivuttautuu myös rallimaailmaan. Rallycross-sähköauton rakentaminen on haastava tehtävä ja työtä riittää tuotesuunnittelussa, energiatehokkuuden optimoinnissa, mallinnuksessa, simuloinnissa ja akkuteknologiassa sekä markkinoinnissa.

Turun AMK:n projektissa pääasia on suunnittelu- ja rakentamisprosessi ja kaikki se mitä siihen liittyy sekä tämän kaiken yhteydessä tapahtuva tutkiminen, oppiminen ja yhdessä tekeminen. – Opiskelijat ja yritykset kohtaavat, syntyy uusia verkostoja ja Varsinais-Suomeen rakentuu vahvaa, monipuolista sähköajoneuvojen osaamista, linjaa koulutus- ja tutkimuspäällikkö Ari Putkonen.

Päivän tilanteesta projektipäällikkö Mika Seppänen kertoo, että ralliauton suunnittelu on käynnistynyt vaatimusmäärittelyllä ja voimalinjan simuloinneilla. Rungon aihio on parhaillaan Turun AMK:n tiloissa mitattavana turvakaarien suunnittelua ja rakentamista varten.

Hankkeeseen haetaan yrityskumppaneiden lisäksi laaja-alaisesti sähköajoneuvoista kiinnostuneita tekniikan, liiketalouden ja muotoilun opiskelijoita. Turun AMK:n koulutus- ja osaamisalueita on mahdollista soveltaa projektissa monipuolisesti.

Lisätietoja:
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Ari Putkonen, ari.putkonen@turkuamk.fi, puh. 050 598 5815
Co-Owner and -Founder, MOB, Tomi Kalpio@3dtech.fi, puh. +358 44 733 6101